Kender du typen?

DiSC profilværktøjet giver en personlig placering i cirklen sammen med en individuel beskrivelse af personligheden.

Modellen bygger på  fire grundtyper, kaldet D, i, S og C. De fire grundtyper er beskrevet i en kort og lidt karikeret form til højre.

DiSC workshop

Forneden på siden finder du en kort introduktionsvideo på 2½ minut (på engelsk)

Videoen er lavet af firmaet Wiley, der er leverandøren af Everything DiSC, som Novateam medarbejdere er certificeret i.

Hvorfor skal det gå så stærkt? 

Tempo, tempo, tempo. ”Så gør vi sådan – sæt i gang”. Man bliver nogen gange helt forpustet af at samarbejde med en D-kollega. Handling frem for alt. En D’er vil altid mene, at når vi handler, så bevæger vi os frem mod resultatet. Eller… så sker der i det mindste noget, og det er essentielt, når stilstand er det værste, man ved.

Er alt virkelig SÅ fantastisk?

Alt er muligt og alt er mere eller mindre fantastisk, men i hvert fald fantastisk. Det er grundholdningen hos i’erne. Entusiasme og positivitet er drivkraften i alt, hvad de foretager sig. Selv hvis de står i møg til halsen og projektet er i dødvande, så kan de se det positive i det og udbryder ”det skal nok blive skide godt”.

Kunne de ikke bare sige fra?

Kropsproget er tilbageholdende og afslører en tøvende holdning, men ud af munden kommer ordene: ”… jo, det kan jeg da godt …”. Hmm. Hvad skete der lige der? Hvorfor fulgte ordene ikke bare tankerne og kropssproget og skreg NEEEJJJJJ? Et klassisk scenarie som mange personer med tendens til at udvise S-adfærd kan nikke genkendende til. Der bliver sagt ja, velvidende at det giver ekstra arbejde, tager ekstra tid, ligger uden for eget ansvarsområde og så videre.

Hvorfor kan de ikke bare fatte sig i korthed?

Spørgsmål: Hvad er de vigtigste karakteristika ved C-stilen? Svar: Hvis en C’er skulle svare på dette, kunne det blive langt, grundigt og nuanceret også selv om spørgsmålet egentligt lægger op til et kort svar – måske bare tre ord i bulletform. Analyser og fremstilinger fra C-profiler hånd tenderer til at blive ufatteligt lange, for det er svært at begrænse sig, når man gerne vil fremstille hele sin facetterede viden og give det bedst mulige svar.