Få succes med interessenterne

succes med projekter

… fordi du ikke kan få succes uden interessenterne

En workshop for projektledere og andre uden formel autoritet, der skal påvirke interessenternes indstilling og adfærd så projektet lykkes.

Projektlederværktøjerne er vigtige, og dem skal man naturligvis have i orden, men det sværeste er håndtering af interessenterne.

Styrkeforholdet kan være udfordrende, fordi interessenterne er alt for mange, eller for stærke, så man får sine kommunikationsfærdigheder på prøve. Nogen kalder det verbal judo, fordi det handler om at holde balancen selv, og udnytte modstandens vægt til at udføre et sving.

Interessentanalyse er ikke nok i sig selv

Den klassiske interessent-analyse er et godt udgangspunkt, men ender ofte med en værdiløs kommunikations­­plan, der ikke dur, fordi den mere har karakter af en informationsplan. Ofte er det nødvendigt også at udføre en politisk analyse, for at gennemskue om projektet overhoved kan gennemføres. Hvis de nuværende vilkår ikke er gode nok, hvad gør man så?

Interessenterne kan yde modstand mod den forandring, som projektet medfører. Men, hvad der kan ligne forandringsmodstand, er mange gange modstand mod manglende involvering og deraf følgende urealistiske planer.

For at du kan få succes, skal du først finde ud af, hvordan du giver interessenterne succes.

Det handler i bund og grund om det samarbejde, der er nødvendigt for at komme videre med dit projekt og dine processer. Gode ideer og glade budskaber sælger ikke sig selv, desværre. Men du kan lære, hvordan du optimere dine muligheder for at lykkes og få succes med interessenterne.

Kurset indeholder masser af værktøjer, eksempler og  cases.  Tag også gerne dine egen udfordringer med – gerne dem, hvor du er gået helt i stå –  så får du specifik inspiration til at komme videre som en naturlig del af kurset.

Deltag i 2 interessante dage fyld med tips, trick og teori. Workshoppen leveres både som intern forløb og som åbnet kursus. Vi leverer også tilrettede versioner af kurset, der passer til jeres behov.

 Download PDF af teksten her

– – –

For mere information om kurset: Ring 26 28 84 48.