Ved din sponsor det? sprugte projektledercoachen

En lille historie om projektlederen, der sad til møde hos sin coach, og beklagede sin nød over sit igangværende projekt.

Projektleder: Det projekt kan bare ikke lade sig gøre med de interessenter!

Coach: Hvis projektet ikke kan lade sig gøre, så skal det jo lukkes.

Projektleder: Det var ikke dét jeg mente. Det er bare meget svært af gennemføre. Projektet skal jo lykkes, for det har jeg fået en ordre på.

Coach: OK, så det er altså mulig?

Projektleder: Nej, jeg vil nærmest sige, at projektet kun har en meget lille sandsynlighed for succes. Der er for meget uenighed og modstand.

Coach: Ved din sponsor godt, at du bruger ressourcer på et projekt, der sandsynligvis bliver spild af tid og penge?

Projektleder: Øh, nej! Øv, altså, hvor er du pisse irriterende at snakke med.

Coach: Ha-ha, ja måske, og måske jeg blot prøver at hjælpe dig til at være konsekvent, har du tænkt på det?

Projektleder: Hvad mener du?

Coach: Hvis det er usandsynligt, at dit projekt lykkes med de interesse-modsætningerne der er, så bør du måske overveje dit næste træk grundigt. Lav en politiske analyse, der viser; om projektet overhoved kan gennemføres i den aktuelle situation. Fremlæg analysen for din sponsor. Derefter kan der ske en af to ting: Enten takker han dig for, at du tog initiativ til at stoppe det forsatte spild på et projekt, der ikke er muligt. Ellers begynder han, at arbejde på ændringer af omstændighederne for dit projekt, så det bliver muligt. I begge tilfælde er du bedre stillet, end hvis du prøver at komme i mål med de nuværende vilkår, der er imod alle odds.

Projektleder: Det kan der være noget om, men det virker lidt hårdt. Kan jeg ikke bare køre videre uden at sige noget. Hvad kan der ske ved det?

Coach: Tja, det er svært at forudsige. Projektet kan blive et zombie-projekt, der blot suger ressourcer men aldrig bliver til noget. Eller det kan køre helt i hegnet og miskreditere alle. Det kan også være, at projektet er en lotte-kupon med en stor gevinst. Du kender sandsynlighederne for dette bedre end jeg. Men hvis du bare kører videre, så bliver det jo dit ansvar – ikke sponsorens, for han ved jo ikke, hvad du ved.

Projektleder: Hmmm, okay, jeg laver en politisk analyse og snakker med min sponsor.

Coach: Fint, så snakker vi videre, når du har gjort det. Det giver ikke mening at drøfte noget som helst andet, før du har haft mødet med sponsor. 

projektleder coachen

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *